Salade met gerookte forel en kruiden

Gerookte Forel

Salade met gerookte forel en kruiden is een ideaal gerecht voor de zomerperiode, hoewel het ook in de andere jaargetijden gegeten kan worden.

Ingrediënten:

  1. 4 Hardgekookte eieren
  2. 250 gr gerookte forel
  3. 150 gr waspeen
  4. 150 gr radijs
  5. 100 gr rode paprika
  6. 250 gr veldsla
  7. 100 gr bieslook,kervel,peterselie.
  8. 150 cc kruidenazijn
  9. 20 gr franse mosterd
  10. 150 cc maiskiemolie
  11. 50 gr ui.
  12. peper zout naar smaak.

Bereidingswijze:

  1. Hak hardgekookte eieren fijn
  2. Snij forelfilet in stukjes.
  3. Maak waspeen schoon en blacheer ,snij daarna in stukjes.
  4. Was radijs en snijd in plakjes
  5. Was de paprika verwijder de zaadlijsten en in kleine blokjes snijden.
  6. De veldsla wassen en laten uitlekken.
  7. Snijd de kernen uit de witlof, snijd de witlof in ringen, wassen en uit laten lekken.
  8. Was de kruiden, laat deze uitlekken, en snijd de kruiden fijn.
  9. Hak het ui fijn.
  10. Maak dressing van azijn,mosterd, olie roer de gehakte kruiden en ui erdoor.
  11. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  12. Vermeng de ingrediënten voorzichtig met de dressing.
  13. Serveren met eieren en tuinkers.