Waarom heb je een Airfryer nodig?

Airfryer

Een airfryere wordt vaak een olievrije friteuse genoemd. Met deze naam kun je al raden waar de reis naartoe gaat. Deze term is natuurlijk niet altijd helemaal correct, maar daarover later meer. Het is echter waar dat je geen olie of vet aan een airfryer hoeft toe te voegen om het krokant te bakken, aangezien een airfryer totaal anders is dan een traditionele friteuse.

Hoe werkt een airfryer?

In tegenstelling tot friteuses met olie, gebruikt een airfryer het principe van zeer hete en snel circulerende lucht om het voedsel te “bakken”. De hete lucht circuleert in een hoogwaardige airfryer met een snelheid van maar liefst 75 kilometer per uur. De voordelen van een Airfryer Frituren, grillen, koken of bakken met hete lucht in airfryer.

Met de airfryer bereid je heerlijke gerechten met weinig of geen olie.

Andere voordelen zijn:

  • Gezond en caloriearm voedsel
  • Originele smaak
  • Geen frituurlucht
  • Geen verwijdering van oud vet nodig
  • Diversiteit van voedsel
  • Snelle voorbereiding
  • Eenvoudige reiniging en bediening
  • Minder stroomverbruik in vergelijking met de oven
  • Eenvoudige reiniging en bediening

Gezonde frietjes?

We houden van ze allemaal: frietjes. Helaas is veel van wat we graag snoepen, dodelijk ook behoorlijk ongezond. Airfryers zijn de innovatieve ster in de keukenwereld en bieden 100% plezier met tot wel 90 procent minder vet. Gezonde frites zijn niet langer een droom. Daarnaast is er bij een Airfryer in de keuken nauwelijks een nare geur van heet vet. En na het frituren is er weinig tot geen residu dat weggegooid hoeft te worden.

Tip: zorg ervoor dat de Airfryer een geïntegreerd luchtfilter heeft.

Onbeperkte variatie

Maar niet alleen frites zonder olie, ook alle gerechten die je kunt frituren, bakken, braden of zelfs grillen maak je eenvoudig gezond en lekker in je Airfryer. Dankzij de bereiding met hete lucht hebben de gerechten een natuurlijke smaak vergeleken met frituren in een vetbad. Je eet dus vetarm, caloriearm en daardoor veel gezonder. Airfryer beloven nog meer: ​​hierin kunt u niet alleen klassieke gebraden gerechten bereiden, maar ook taarten, pizza’s of ovenschotels bakken. Met de groeiende belangstelling voor vegetarische diëten, wordt het bakken van groenten (bijvoorbeeld in beslag) ook steeds populairder.

Maar koop wel een goed airfryer, hier onze Top 5 airfryers.