3 x een lekkere picknicktip als tropische verrassing

Lekkere picnic

De zomer is zonnig, lang en lekker dus we trekken er op uit in Nederland. Kies gewoon de beste recreatieplek dichtbij huis. Want van de zomer geniet je ook gewoon om de hoek in het park of naar de dichtstbijzijnde waterkant. Je verblijf daar maak je aangenamer en verleng je met deze lekkere picknicktips. Je haalt er de tropen mee in je je hoofd en houdt het ook nog eens langer uit. Het vraagt een beetje voorbereiding maar het is echt de moeite waard. Welke lekkere picknicktip maak jij snel? Of ga je voor elk van deze drie verfrissende picknickreceptjes?

Lekkere picknicktip 1: Verfrissende fruitspiesjes

Dit heb je nodig aan ingrediënten: verse aardbeien, een trosje druiven, 1 ananas en 1 mango. Daarnaast satéprikkers om dit heerlijke fruit te plaatsen.

Snij zowel de ananas als de mango in kleine blokjes in dezelfde grootte als de druiven en de aardbeien (zonder de groene kroontjes uiteraard). Spies al deze stukjes fruit om en om verdeeld over je satéprikkers voor het kleurrijkste resultaat. Dek af met folie en neem het in een afsluitbaar bakje mee om lekken op je picknickkles of handdoek te voorkomen.

Lekkere picknicktip 2. Zomerse ‘smul’-smoothie

Ook hier gaan we aan het fruit en daardoor is het echt een snel recept, je hoeft echt geen topkok te zijn: neem 2 perssinaasappels, 8 aardbeien en 1 banaan. Je gereedschap is een kom, citruspers (handmatig of elektrisch) en een staafmixer of foodprocessor.

Ontdoe ook deze aardbeien van hun kroontje en gooi ze met beleid in een plastic kan. Pel de banaan deel deze op in stukken en stop deze ook in de kan. Pers de sinaasappels en giet het sinaasappelsap bij de rest. Nu pureer je alles met je staafmixer tot een heerlijke zomerfrisse smoothie. Neem deze gekoeld mee in een thermoskan of afgesloten fles, bij voorkeur in een koelbox of -tas. En vergeet de hufterproof glazen niet!

Salad sandwiches als lekkere picknicktip 3!

Verzamel hiervoor 6 sneetjes casino witbrood, 2 tomaten, een zakje ijsbergsla (of zelf een krop snijden), 6 plakjes kipfilet of 6 plakjes kaas (voor de vegetariërs) en mayonaise.

Je snijdt voor deze salad sandwiches de boterhammen diagonaal doormidden. Smeer vervolgens op de helft van deze halve sneetjes de mayonaise. Daarna beleg je deze met een plakje kipfilet of kaas. Voor elk wat wils kan natuurlijk ook heel goed. Snij tomatenplakjes en leg twee plakjes op de kaas of kipfilet. Tenslotte doe je de ijsbergsla erop en druk je de andere helft van de boterham erop. Presenteer met een feestelijk servetje!

Veel plezier met elke lekkere picknicktip 

Heel veel en smakelijk plezier met je gezellige zomerse picknick! Een sfeervol, roodwit geblokt kleed en een rieten picknickmand maken het plaatje helemaal compleet