7 leuke buitenactiviteiten op Ameland

Valt er niets te beleven tijdens de vakantie? Niet op Ameland. Er worden allerlei strand-, water- en eiland activiteiten georganiseerd die je misschien niet kent. Wij lichten de meest avontuurlijke activiteiten uit!

Surfen

De enige twee dingen die je nodig hebt om te surfen zijn een krachtige wind en een mooi strand. Laat Ameland nou bekend staan om beiden! Ook als je nog nooit op een surfboard hebt gestaan, kan je het eens proberen. Op Ameland vind je diverse plekken waar je surflessen kan nemen. 

Blokarten

Ga razendsnel over het strand in een blokart. Blokarten lijkt op zeilen, alleen dan doe je het op het strand in plaats van in het water. Je rijdt in een kar op drie wielen met middenin een mast waar een zeil aan vast zit. Dankzij het zeil kan je gemakkelijk sturen en de snelheid bepalen. Blokarten is niet geschikt voor angsthazen, want je racet met een enorme snelheid over het strand. Na het karten snel een lekkere snack naar binnen werken? Kies voor Silverback eiwitten)

Raften

Ben je niet bang om nat te worden? Trommel dan je vrienden op om te gaan raften. Tijdens deze activiteit trotseer je de golven en is het belangrijk om goed samen te werken. Deze activiteit is ook voor beginners leuk, want je doet het altijd onder begeleiding van een expert. Peddels erbij en gaan!

Powerkiten

Vliegeren is in het windstille Nederland niet heel spannend. Maar op Ameland is het een ander verhaal. Door de krachtige wind is het belangrijk om goed te sturen en letterlijk stevig in je schoenen te staan. Neem je eigen vlieger mee of huur er eentje bij een accommodatie in de buurt van het strand. Na een sessie powerkiten is het aan te raden om eiwitrijk te eten bij een restaurant Ameland, want je zult de volgende dag zeker last hebben van spierpijn!

Geocaching

Geocachen kan je overal ter wereld doen, maar het is een geheel nieuw avontuur op Ameland. Met geocaching ga je als het ware schat zoeken op basis van hints en een GPS locatie. Als je toch van plan bent om te gaan wandelen, dan biedt geoachen zeker een leuke toevoeging aan je ontdekkingstocht. Bij verschillende Ameland hotels vind je wel een cache in de buurt.

Parachutespringen

Adrenalinejunkies kunnen hun hart ophalen bij het Paracentrum Ameland. Na een rondvlucht boven het eiland spring je vanaf 3.000(!) meter hoogte. Na een halve minuut opent de parachute waarna je voorzichtig teruggaat naar de bewoonde wereld. Wil je dit moment nooit vergeten? Vergeet dan niet om een reportage te laten maken van dit spannende moment.