Alles wat jij moet weten over macadamianoten

De macadamianoot wordt met de minuut populairder. Plotseling kom je ze in aparte zakken tegen, compleet op ooghoogte in de supermarkt. Dit geeft in dit geval aan dat het product relatief veel verkocht wordt en dit is ook daadwerkelijk zo. De reden hiervoor is best simpel, maar er komt nog een aantal zaken bij kijken waarom juist deze noot zo goed dient als tussendoortje of als extra bij je maaltijden. Alles wat jij over de macadamianoot moet weten, lees je dus hier.

Smaak

De macadamianoot doet het niet alleen goed als snack. Deze noot wordt tegenwoordig in talloze gerechten verwerkt. De bijzondere, mild zoete smaak van de macadamianoot kom je niet vaak tegen bij noten. Je komt de macadamianoten de laatste tijd veel tegen in producten als chocolate chip cookies. Naast de zoete gerechten zijn de macadamianoten ook uitermate geschikt voor hartige gerechten. De macadamianoten vormen een uitstekend ingrediƫnt in vlees -en stoofschotels. De noot is ook goed te combineren met gevogelte als kip. Duik de keuken in en ga aan de slag met de bijzondere smaak van deze noten.

Bewaren

Het is uiteraard niet de bedoeling dat je een geopend zakje macadamia noten zomaar laat bederven. Het is zaak dat jij precies weet hoe je deze noten moet bewaren en wat erbij komt kijken om ze in de perfecte staat te houden. Zolang jij gebruik maakt van een luchtdicht bakje kun jij ze ongeveer overal bewaren. De keukenkast zou in deze situatie de beste oplossing zijn. Naast het luchtvrije gedeelte is het belangrijk dat je let op een donkere en droge ruimte. Een open keukenkast of koelkast is dus absoluut geen goed idee, maar een donkere afgesloten kast waar gerust een luchtvrij bakje vol noten in past, is perfect om zolang mogelijk te genieten van jouw macadamianoten.

Kopen

Wanneer jij besluit macadamia noten te gaan kopen zijn er een aantal plekken waar dit het beste kan. Uiteraard ligt de supermarkt het meest voor de hand, maar weet je zeker dat je hier de beste kwaliteit macadamia noten kunt kopen? De kans is groot dat de zakken met macadamia noten al een betrekkelijk lange tijd in het schap liggen. Mocht jij dus echt op zoek zijn naar pure en verse noten, denk dan vooral aan een specialist op dit gebied. Er bestaan webshops voor deze noten en ook zal je op een markt goed slagen als je op zoek bent naar de beste versie van deze overheerlijke noten. Geniet ervan!