Avocado gevuld met Hammousse

Avocado gevuld met Hammousse

Avocado gevuld met Hammousse is een heerlijk gerecht dat ook wat luxer aandoet. Maar het kost wel even wat tijd om het te koken.Ingrediënten: Kalfsveloute

  1. 12 gr boter
  2. 15 gr bloem
  3. 300 cc kalfsbouillon

Ingrediënten: Vleesgelei

  1. 400 cc kalfbouillon

  2. 12 gr gelatine

Ingrediënten: Hammousse

  1. 1 kg ham

  2. 400 cc room

  3. 100cc cognac

  4. 100 cc madera

  5. 2 gr peper

  6. 3 gr zout

  7. 5 st. avocado’s

  8. 30 cc notenolie

  9. 10 cc citroensap

Bereidingswijze:

  1. Maak kalfsveloute met roux boter bloem en bouillon, koelen op ijs
  2. Maak vleesgelei van bouillon en gelatine koelen op ijs
  3. Verwerk of maal de ham zeer fijn.
  4. Voeg de gekoelde veloute  en de lobbige gelei toe en maak op smaak
  5. Spatel half geslagen room, cognac en madera erdoor.
  6. In de koelkast plaatsen.
  7. Snijd de avocado’s in de lengte open, neem de helften van elkaar  en verwijder de pit
  8. Vruchtvlees met een lepel loshalen, grof snijden aanmaken met notenolie, citroensap, peper en zout.
  9. Met behulp van een lepel quenelles maken van de hammous ,vruchtvlees terug doen en hammousse erop dresseren.
  10. De ontbijborden, die zijn wat kleiner, garneren met lollo rosso( sla) olijf radijs en peterselie.
  11. Lekker met toast en boter.