Avocado gevuld met Hammousse is een heerlijk gerecht dat ook wat luxer aandoet. Maar het kost wel even wat tijd om het te koken.Ingrediënten: Kalfsveloute
- 12 gr boter
- 15 gr bloem
- 300 cc kalfsbouillon
Ingrediënten: Vleesgelei
-
400 cc kalfbouillon
-
12 gr gelatine
Ingrediënten: Hammousse
-
1 kg ham
-
400 cc room
-
100cc cognac
-
100 cc madera
-
2 gr peper
-
3 gr zout
-
5 st. avocado’s
-
30 cc notenolie
-
10 cc citroensap
Bereidingswijze:
- Maak kalfsveloute met roux boter bloem en bouillon, koelen op ijs
- Maak vleesgelei van bouillon en gelatine koelen op ijs
- Verwerk of maal de ham zeer fijn.
- Voeg de gekoelde veloute en de lobbige gelei toe en maak op smaak
- Spatel half geslagen room, cognac en madera erdoor.
- In de koelkast plaatsen.
- Snijd de avocado’s in de lengte open, neem de helften van elkaar en verwijder de pit
- Vruchtvlees met een lepel loshalen, grof snijden aanmaken met notenolie, citroensap, peper en zout.
- Met behulp van een lepel quenelles maken van de hammous ,vruchtvlees terug doen en hammousse erop dresseren.
- De ontbijborden, die zijn wat kleiner, garneren met lollo rosso( sla) olijf radijs en peterselie.
- Lekker met toast en boter.