Cupcakes versieren. Het lijkt moeilijker dan dat het is!
Hoe verder je fantasie en creativiteit reikt, hoe mooier je de cupcakes kunt maken.
Cupcakes versieren kan je op vele verschillende manieren doen.
Je kunt bijvoorbeeld de cupcakes versieren met een boter crème, marsepein, fondant of glazuur. Hier onder worden de verschillende mogelijkheden verder uitgelegd.
Boter crème recept
Een boter crème is zeer eenvoudig zelf te maken.
wat heb je nodig?
250 gram zachte boter
250 gram poedersuiker
en 2 eetlepels heet water.
(eventueel wat vanille)
Na het mixen van de bovenstaande ingrediënten kan je de crème nog een mooie kleur
geven. Neem bijvoorbeeld een beetje bietensap om een mooie roze kleur te krijgen.
Of cacao voor een bruine kleur. Vervolgens neem je een spuitzak met een (gekarteld) spuitmondje en je spuit een mooie toef op de cupcake. Versieren met botercrème is dus helemaal niet moeilijk! Er zijn echter wel verschillende technieken om de botercrème op te spuiten. Voor een aantal van deze technieken zal je wel even goed moeten oefen om er handigheid in te krijgen.
Waarom bietensap? Bietensap is natuurlijk en er zitten geen E-nummers in.
kinderen mogen E-nummers vaak niet hebben vanwege een allergie.
Je kan ook met een glad spuitmondje een mooie bol op de cupcakejes spuiten.
Om deze vervolgens in de fondant of glazuur te dopen.
Daarna kan je verder gaan met cupcake versieren door decoratie strooisel er overheen te strooien.
Tip! Dit is ook een leuke en makkelijke manier van cupcakes versieren voor
kinderen.
Marsepein
Met marsepein kan je hele leuke vormpjes maken.
Je kan je cupcake versieren door deze vormpjes op de cupcake te plaatsen. Tegenwoordig is marsepein in veel winkels kant en klaar te verkrijgen in vele leuke kleuren.
Rol de marsepein uit om er leuke figuurtjes uit te steken, of boetseer het om er bijvoorbeeld een poppetje van te maken.
Wanneer je cupcakes gaat decoreren voor de verjaardag van je zoon of dochter kan je de cupcakes decoreren met marsepein. Om er vervolgens de naam of het jaartal op te zetten. Het is ook erg leuk om je cupcakes te versieren aan de hand van een thema.
Een aantal voorbeelden van thema’s zijn:
Winter: Maak bijv. van marsepein een sneeuwpop, Kerstman of kerstboom en plaats deze op de cupcake.
Herfst: Een herfstblad, kastanje of eikeltje.
Pasen: maak een kuikentje wat uit een ei komt, of een paashaas.
Bij het cupcakes decoreren kun je bijvoorbeeld gebruik maken van , chocolade of musket mix. Dit is de dip die je ook gebruikt om ijsjes in te dopen.
Rol fondant, fondant , marsepein, glazuur knettersuiker (wat knetter wanneer het op je tong komt), zilver of goud parels, mini marshmallows, of zelfs smarties. Het is allemaal te gebruiken om je cupcakes te versieren.