De lekkerste tussendoortjes met noten

noot

Je hebt zin in iets lekkers, trekt de kast open en ziet daar alleen nog een zakje met noten. Niet hetgeen waar je op hoopte, maar je hebt ook geen zin om naar de winkel te gaan, dus je wilt nu zelf wat fabriceren met deze noten. In dit artikel geef ik je drie ideeën voor een lekkere snack waar je de noten uitstekend bij kunt gebruiken. Smikkelen maar!

Gewoon uit het vuistje

Uiteraard kun je de noten gewoon uit het vuistje eten, dit is al een snack op zich. Wil je er toch iets bijzonders van maken? Rooster de noten dan even kort in de pan of oven. Strooi er een paar lekkere kruiden overheen en rooster ze in een klein beetje olie. Hier worden ze extra knapperig van en hierdoor komt de smaak beter naar voren. Dit is een snack die echt binnen een mum van tijd klaar is. Je hoeft hier dus niet lang op te wachten en geloof me, je bent die reep chocola of die zak snoep zo vergeten.

Notenrepen of notentaarten

Zin om iets meer uit te pakken? Dan kun je de noten ook verwerken in een baksel. Er zijn onwijs veel verschillende notencakes, notentaarten en notenrepen die je kunt maken. Het is natuurlijk maar net wat je nog in huis hebt, maar met enkel honing en wat noten kun je al heerlijke notenrepen maken. Giet wat gesmolten honing gemengd met biologische noten of normale noten in een bakvorm en bak deze in 20 minuten af in de oven. Laat het vervolgens 30 minuten afkoelen en je kunt genieten van een lekkere honing-notenreep. Heb je wat meer ingrediënten in huis? Dan kun je misschien zelfs wel een notentaart of notencake maken. 

Gemixt met fruit

Noten zijn ook erg lekker in combinatie met fruit. Zo kun je ze gezamenlijk verwerken in een lekkere cake, koek of taart, maar je kunt ze ook op andere manieren samen eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een appel ingesmeerd met pindakaas en afgetopt met wat noten. Heb je toch nog wat chocolade gevonden in de la? Eet dit dan niet gelijk op, maar besprenkel de appel met wat stukjes chocola of smelt de chocola en dip de appel daarin. Ook banaan is erg lekker in combinatie met noten en chocola. Ook nog op zoek naar een lekker ontbijt? Snij dan alles in stukjes en strooi het door je kwark of yoghurt.