Eet Eens Iets Anders

Ben je steeds opnieuw maar hetzelfde aan het eten? Komen er elke week dezelfde gerechten op tafel zonder dat er veel variatie in zit? Dan kun je bij Recepten.com op zoek naar wat nieuwe recepten. Maar wat kun je nou nog meer doen om meer te variëren? Hoe zet je nou afwisselende maaltijden op tafel? Kun je echt wel zomaar aanpassingen maken in de gerechten die je al jarenlang met grote regelmaat maakt? Op wat voor manier kun je die aanpassingen maken? En zal dat nou allemaal echt wel zo lekker zijn als je denkt of zal dat tegenvallen? Wij vertellen je graag iets meer over deze manieren van koken zodat je wat ideeën hebt voor nieuwe gerechten of variaties op de oude.

 

Sausjes Toevoegen
Sommige groenten zijn nogal flauw als je ze gewoon los eet. Je kunt dan een sausje maken om er wat smaak aan toe te voegen. Dit sausje kan dan zo pittig zijn als je zelf wilt. Groenten waarbij dit prima kan zijn prei, witlof en bloemkool. Een sausje kan ook juist helpen om de scherpe smaak van iets te neutraliseren.

 

Een Ingrediënt vervangen
Mocht je jezelf wat dapper voelen, dan kun je eens een variatie aanbrengen door een ingrediënt te vervangen. Een gerecht kan hierdoor een compleet andere smaak krijgen. Gebruik bijvoorbeeld eens geen tomatensaus voor het bereiden van je penne, spaghetti of macaroni maar vervang het door een saus van bijvoorbeeld champignons. Of snij eens zelf wat groente in plaats van een zakje voorgesneden wokgroente te pakken. De pasta blijft hetzelfde maat smaakt toch heel anders dan je gewend bent.

 

Zelf Een Gerecht Maken
We zijn inmiddels gewend dat veel dingen gewoon in de winkel te koop zijn. Je hoeft een pakje soep alleen maar op te warmen en hooguit even aan te maken met water. Ook pakjes wokgroente, stoomgroente en andere dingen zijn gewoon in pakjes en zakjes verkrijgbaar. Je hebt zelfs bevroren pizza’s en andere kant en klare maaltijden die je alleen maar even in de magnetron hoeft te doen. Je kunt dit veranderen. Maak bijvoorbeeld een zelf tomatensoep door tomaten te pureren en verwerken. Je kunt hiervoor verschillende gerechten op internet vinden. Naar behoeven kun je dan groente en kruiden toevoegen. Of ga aan de slag om samen met je gezin wat gezonde pizza’s op tafel te zetten. Ook brood, cake, taart en veel andere dingen kunnen zelf thuis gemaakt worden. En het is vaak nog gezonder ook omdat de ingrediënten verser zijn.

 

Buitenlandse Gerechten
Merk je dat je behoorlijk vast zit aan de Hollandse pot? Staan er meerdere keren (of misschien wel de meeste tijd) gewoon ouderwets een paar pannen met groente, aardappels en vlees op tafel? Dan kun je eens kijken bij wat buitenlandse gerechten en ingrediënten. Wijk eens uit naar rijst, pasta, stoofschotels en andere aparte wereldgerechten die je nog niet kent. Bekende voorbeelden zijn Chinees en Italiaans eten, maar je hebt nog veel andere voorbeelden zoals Mexicaans, Thais, Grieks of Frans. Alle landen hebben wel een eigen specifieke keuken. Taco’s, Paëlla, Risotto, Kip Tandori, Roti en Gyros zijn hier een paar voorbeelden van, maar er zijn nog veel andere gerechten die je eens kunt proberen. Misschien ontdek je wel een nieuw favoriet gerecht of zelfs hele keuken.