Gevulde kokosnoot Paramaribo is een gerecht dat je waarschijnlijk nog nooit gehad hebt, maar wat je zeker eens moet proberen.
Ingrediënten:
- 5 kokosnoten
- 100 gr schillerlocken
- 100 gr groene haring
- 100 gr gerookte paling
- 100 gr gerookte makreel
- 100 gr crabhuncs
Ingrediënten: Dressing.
- 50 cc olijfolie
- 50 cc kokosmelk
- 25 cc azijn
- 5 gr zout
- 3 gr mosterd
- 5 gr peper uit de molen.
Bereidingswijze:
- Zaag rondom de kokosnoot een groefje. Kap met een koksmes de kokosnoot middendoor.
- Spoel het zaagsel van de rand, en snijd de rand glad en netjes bij.
- Maak een dressing van olie kokosmelk, azijn, en de kruiden.
- Snijd de vissoorten in gelijke stukken en doe die in de kokosnoot.
- Schep een beetje dressing over de vis.
- Bestrooi net een beetje peper uit de molen.
- Garneren met carambola en papaya.