Hartig gevuld Flensje

Gevulde Flensjes

Een heerlijk gerecht met dunne pannekoeken, ook wel bekend als flensjes.

Ingrediënten:

  1. 500 cc melk
  2. 1 ei
  3. 25 gr bloem
  4. zout
  5. 20 cc zonnebloemolie
  6. 100 gr uien blokjes
  7. 250 gr gekookte schouder ham
  8. 250 gr champignons
  9. 100 gr bloem
  10. 200 cc room
  11. peper zout
  12. 50 gr boter
  13. 1 ei
  14. 500 gr paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Maak flensjes beslag van melk ei en bloem
  2. Fruit in olie de uien  zachtjes aan zonder te kleuren.
  3. Voeg de in blokjes gesneden ham toe, daarna de gesneden champignons.
  4. Bloem toevoegen en gaar laten worden
  5. Room toevoegen en even door koken
  6. Op smaak brengen met peper en zout,
  7. laat vulling afkoelen
  8. Flensjes bakken en besmeren met de afgekoelde vulling, hierna oprollen.
  9. De opgerolde flensjes in 2 Chinese ruiten snijden, door losgeslagen ei halen en paneren
  10. Afbakken in de frituur.