Een heerlijk gerecht met dunne pannekoeken, ook wel bekend als flensjes.
Ingrediënten:
- 500 cc melk
- 1 ei
- 25 gr bloem
- zout
- 20 cc zonnebloemolie
- 100 gr uien blokjes
- 250 gr gekookte schouder ham
- 250 gr champignons
- 100 gr bloem
- 200 cc room
- peper zout
- 50 gr boter
- 1 ei
- 500 gr paneermeel
Bereidingswijze:
- Maak flensjes beslag van melk ei en bloem
- Fruit in olie de uien zachtjes aan zonder te kleuren.
- Voeg de in blokjes gesneden ham toe, daarna de gesneden champignons.
- Bloem toevoegen en gaar laten worden
- Room toevoegen en even door koken
- Op smaak brengen met peper en zout,
- laat vulling afkoelen
- Flensjes bakken en besmeren met de afgekoelde vulling, hierna oprollen.
- De opgerolde flensjes in 2 Chinese ruiten snijden, door losgeslagen ei halen en paneren
- Afbakken in de frituur.