Knapperige kipreepjes met sriracha-honingsaus

eet

Er bestaan natuurlijk allerlei recepten met kip. Kippenvlees is dan ook een belangrijk ingrediënt in de Nederlandse keuken. Het is veelzijdig, gezond, en je kunt er veel mee maken. 

Ben je op zoek naar een smakelijke manier om kipreepjes te bereiden? Hier tonen we je een recept voor knapperige kipreepjes met een heerlijke sriracha-honingsaus. Deze kun je op meerdere manieren serveren: als snack, voorgerecht, of zelfs als (onderdeel van een) hoofdgerecht. Met de sriracha-honing geniet je van een lekkere dipsaus die vol van smaak is. Bekijk nu het recept en probeer het voor jezelf!

Wat heb je nodig?

Voor de kipreepjes heb je 500 gram kipfilet nodig (in reepjes gesneden). Gebruik daarnaast 2 losgeklopte eieren, 1 kopje bloem, 1 kopje panko broodkruimels, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, olijfolie spray, en zout en peper naar smaak.

Voor de sriracha-hongingsaus heb je nodig: ¼ kopje honing, 2 eetlepels sriracha saus (of naar smaak), 1 eetlepel sojasaus, en 1 eetlepel rijstazijn.

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. In een kom meng je de bloem met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

3. Doe de losgeklopte eieren in een andere kom en de panko broodkruimels in een derde kom.

4. Haal elke kipreepje eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko broodkruimels. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.

5. Leg de gepaneerde kipreepjes op de voorbereide bakplaat en bespuit ze met olijfolie spray (let op, gebruik niet te veel olijfolie).

6. Bak de kipreepjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten. Controleer wanneer ze goudbruin / knapperig zijn.

7. Terwijl de kipreepjes bakken, maak je de sriracha-honing saus door alle ingrediënten samen te mengen in een kleine kom.

8. Haal de kipreepjes uit de oven en serveer ze warm met de dipsaus aan de kant.

9. Garneer eventueel met gehakte lente-ui of koriander voor wat extra smaak en kleur.

Met dit recept heb je een relatief eenvoudige methode om heerlijke kipreepjes te maken met een lekkere saus. Zoals gezegd, je kunt het voor verschillende soorten maaltijden inzetten. Geniet ervan!

Tip: kies voor antibioticavrij kippenvlees

De gezondste manier om vlees te consumeren, is door voor vlees te kiezen van dieren die nooit antibiotica hebben binnengekregen en geen krachtvoer krijgen. Vooral voor kippenvlees is het een groot pluspunt wanneer het antibioticavrij is. Gezien standaard kip in de winkel meestal niet aan deze voorwaarden voldoet, kun je het beste specifiek naar kip zonder antibiotica zoeken. Dit is ook online te kopen, zoals het bestellen van antibioticavrije kip via schotsehooglanders.nl. Hiermee voorkom je dat je antibiotica(restjes) binnenkrijgt in je lichaam.