Ingrediënten:
- 4 eieren
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder (optioneel)
- Verse peterselie of koriander voor garnering
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Bak de groenten
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de knoflook en paprika toe en bak tot de paprika zacht is.
Maak de tomatensaus 3. Voeg de tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder en chilipoeder (indien gebruikt) toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Pocheer de eieren 4. Maak vier kleine kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Bedek de pan en laat de eieren 5-7 minuten pocheren tot het eiwit stevig is maar de dooier nog zacht.
Serveer 5. Bestrooi de shakshuka met verse peterselie of koriander en serveer met warm brood om in de saus te dippen.
Smakelijk eten!