Linzensoep met paling is een keer wat anders dan de standaard Nederlandse soepen.
In deze linzensoep kun je eventueel de linzen vervangen door andere soorten peulvruchten.
Ingrediënten
olijfolie
3 bosuitjes (gesneden in ringetjes)
zakje verse dille. Ongeveer 15 gram
450 gram gedroogde linzen
halve liter bouillon
450 gram voorgekookte krieltjes
75 gram roomkaas
100 gram palingfilet in stukjes
recept voor 2 personen
Bereidingswijze
De gedroogde linzen moeten geruime tijd vooraf in het water gezet worden om te weken. Kijk op de verpakking voor de juiste weektijd.
Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de gesneden bosuitjes en dille toe. Circa 1 minuut fruiten.
De linzen toevoegen en even meefruiten (circa 2 minuten). Bewaar 1/4 van de linzen voor de garnering.
Voeg de bouillon toe en in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken om vervolgens de inhoud met de staafmixer te pureren.
Voeg de krieltjes toe en kook het geheel in 5-6 minuten volledig gaar (eventueel kun je de aardappelen ook pureren met de staafmixer). 5. Voeg de roomkaas en de rest van de linzen toe. Minuutje goed roeren en de vervolgens de dille en paling toevoegen.
Eet smakelijk!