On my way to holiday!

Broodtrommel

De dagen rondom kerst en oud en nieuws staan in het teken van een hoop dingen; natuurlijk de verschillende vieringen, maar ook tafelen met de heerlijkste gerechten en drankjes, gezelligheid met vrienden en familie en de gemoedelijkheid staan hoog in het vaandel. En voor de echte avonturiers? Een skivakantie natuurlijk! Elk jaar is het pakken van alle benodigdheden voor jullie reis richting Zwitserland, Oostenrijk, Italië of Frankrijk weer een hele klus, maar eerlijk is eerlijk, als je de auto op bestemming uitstapt overheerst er toch een behaaglijk geluksgevoel? Voor vele Nederlanders is de skivakantie dan toch ook echt dé favoriete vakantie van het jaar! Is het voor jullie dit jaar ook weer tijd om met jullie hebben & houden de reis in de auto aan te gaan? Lees snel met ons mee voor een aantal tips! 

Pak je eten en drinken goed in! 

Tijdens een lange autorit is het natuurlijk verstandig om wat eten en drinken mee te nemen; je zult af en toe toch echt honger of dorst ervaren! Onze tip? Zorg ervoor dat je het eten en drinken goed verpakt; bijvoorbeeld in broodtrommels van MyMepal. Zo weet je tenminste zeker dat het niet kapot gaat, en je er nog goed van kan genieten gedurende de rit. Daarnaast zou het natuurlijk ook echt onhandig zijn als jouw pakje drinken knapt of jouw broodbeleg opeens door je handtas zit! Zo’n domper van de autorit willen we absoluut voorkomen! 

Hoelaat ga je rijden?

Bereken van tevoren goed hoe laat het verstandig is om te gaan rijden… Bij sommige hotels kan je om 13:00 uur al inchecken, bij andere huisjes pas om 16:00 uur. Het zou ontzettend zonde zijn als jij en je gezelschap voor dag en dauw zijn opgestaan om op tijd naar het oosten of zuiden te vertrekken, om er vervolgens achter te komen dat je daar nog twee uur moet wachten voor je mag inchecken; in deze loze tijd is het namelijk ook niet handig om je skies onder te binden en vast aanstalten naar de piste te maken… had je beter nog iets langer kunnen blijven liggen vannacht! 

Winterbanden! 

Let wel, in sommige landen is het verplicht om met winterbanden te rijden wanneer er winterse omstandigheden zijn! Natuurlijk is het sowieso een stuk verstandiger om op winterbanden weg naar jouw skigebied te maken, maar in bijvoorbeeld Duitsland kan je er ook nog eens een boete voor krijgen als je dit niet doet! Let hier dus goed op wanneer je je klaarmaakt voor je rijdt en je route bedenkt!