Pannenkoeken van kikkererwtenmeel!

eten

Wat zeg je? Pannenkoekenmix van kikkererwtenmeel. Is dat wel lekker dan vraag jij je misschien af? Jazeker. Hoewel in Nederland misschien (nog) niet zo bekend is de pannenkoekenmix van kikkererwten in andere landen, zoals India en Frankrijk, al heel lang een lekkernij. 

Zo is in Nice de “socca” een bekende lokale lekkernij. Eigenlijk is de socca niet meer dan een hele dunne pannenkoek. In India hebben ze het vaak over de Pudla besan. Dit recept is net iets anders en voller dan de Franse Socca.

Voordelen van Kikkererwtenmeel

Het voordeel van deze pannenkoekenmix is dat het boordevol eiwitten en er worden allerlei gezondheidsvoordelen aan toegedicht. Verder is deze pannenkoekenmix is snel en makkelijk te bereiden.

Kikkererwtenmeel is een meelsoort gemaakt van, zoals de naam doet vermoeden, gemalen kikkererwten. De meest gebruikte kikkererwt is de Chana Dhal. Een Indiaanse erwt die een beetje nootachtig smaakt. 

Houd je van Aziatisch eten of eten uit India dan is kikkererwtenmeel een ingrediënt wat je niet kan missen eigenlijk. Je kunt het op allerlei soorten manieren gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld naast pannenkoeken ook brood van maken.

Vegan pannenkoekenmix

Omdat je het kan bereiden met alleen water en een (halve) eetlepel olie is de mix uitermate geschikt voor de vegans onder ons. Daarnaast is de kikkererwten pannenkoekenmix ook nog eens glutenarm. Wat betekent dat ook mensen met een glutenallergie de mix kunnen proberen. 

Let op. Veel kikkererwtenmeel pannenkoekenmixen zijn glutenvrij. Niet glutenvrij. Omdat ze gemaakt worden in een omgeving waar veel gluten verwerkt worden zijn ze, bijna, nooit 100% glutenvrij.

Beleg op een kikkererwtenmeel pannenkoek

Je kunt een pannenkoek van kikkererwtenmeel met allelei verschillende soorten beleg maken. Je kunt kiezen voor het standaard beleg zoals suiker of stroop. Maar het mooie van deze pannenkoeken is dat ze ook met een snufje zout, tonijn, sla en olijven. Ze zijn ook heerlijk als bijgerecht bij de curry. Mogelijkheden genoeg dus.

Geen toegevoegde suikers

Wie graag suikervrij eet zit met de pannenkoekenmeel van kikkererwten goed. Omdat deze mixen suikervrij zijn kan je de pannenkoeken helemaal suikervrij bereiden. Heerlijke pannenkoeken die ook nog eens ontzettend gezond zijn op die manier.