Recepten voor jouw eigen Italiaanse spaghetti

pasta

Spaghetti is natuurlijk een typisch traditioneel Italiaans gerecht. Nergens anders dan in Italië kunnen ze dit zo lekker maken. Toch is het erg leuk om zo nu en dan thuis zelf eens te koken. Met de 2 recepten in deze blog maak jij zelf eenvoudig een heerlijke Italiaanse spaghetti. We geven je een recept voor de bolognese en de carbonara. 

Lekkere Italiaanse spaghetti aan huis laten bezorgen

Soms lukt het niet om zelf boodschappen te doen en te kokkerellen. In dat geval kan men gebruik maken van een maaltijdservice. Zo’n service bezorgt koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis. Deze hoeven alleen maar een paar minuutjes in de magnetron (de oven kan ook). Ouderen en hulpbehoevenden kunnen kiezen uit een ruim aanbod waaronder pasta maaltijden en Oosterse maaltijden

Spaghetti Bolognese

Wat heb je nodig voor spaghetti bolognese?

  • gehakt (half om half)
  • ui
  • knoflook
  • gezeefde tomatensaus
  • sambal
  • mosterd
  • oude kaas

Hoe maak je spaghetti bolognese?

  1. Snij de ui en knoflook fijn, en doe deze met een klein beetje olijfolie in een wokpan
  2. Voeg hier een klein schepje sambal aan toe
  3. Als het even aangebakken is doe je het gehakt erbij. Dit rul je tot het helemaal fijn en gaar is
  4. Nu doe je de gezeefde tomaten saus erbij
  5. Laat dit alles even goed intrekken en op het laagste vuurtje koken
  6. Ondertussen zet je een pan met water op en kook je de spaghetti zoals op de verpakking voorgeschreven staat
  7. Zodra de spaghetti klaar is doe je als laatste en geheime ingrediënt bij de spaghetti bolognese saus een schepje mosterd. Dit geeft het net die scherpere en tegelijkertijd zachte smaak
  8. Doe als laatste finishing touch oude kaas over de spaghetti bolognese

Spaghetti Carbonara

Wat heb je nodig?

  • Spaghetti
  • 2 Eierdooiers
  • Italiaanse ontbijtspek (Pancetta)
  • Olijfolie
  • Sjalotjes
  • Verse peterselie
  • Parmigiano geraspt (150 gram). Of zie ook deze 5 perfecte pastakazen

Hoe maak je de Spaghetti Carbonara?

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking voorgeschreven staat
  2. Meng de eierdooiers met de Parmigiano kaas
  3. Bak de ontbijtspek in de olijfolie samen met de sjalot
  4. Doe er na een minuutje of 2 de verse peterselie aan toe
  5. Giet de spaghetti af en doe dit bij de ontbijtspek
  6. Voeg het ei en parmigiano mengsel bij de spaghetti en roer goed door. Meteen serveren!
  7. Als finishing touch doe je nog wat geraspte parmigiano over het gerecht.