Salade met gerookte forel en kruiden is een ideaal gerecht voor de zomerperiode, hoewel het ook in de andere jaargetijden gegeten kan worden.
Ingrediënten:
- 4 Hardgekookte eieren
- 250 gr gerookte forel
- 150 gr waspeen
- 150 gr radijs
- 100 gr rode paprika
- 250 gr veldsla
- 100 gr bieslook,kervel,peterselie.
- 150 cc kruidenazijn
- 20 gr franse mosterd
- 150 cc maiskiemolie
- 50 gr ui.
- peper zout naar smaak.
Bereidingswijze:
- Hak hardgekookte eieren fijn
- Snij forelfilet in stukjes.
- Maak waspeen schoon en blacheer ,snij daarna in stukjes.
- Was radijs en snijd in plakjes
- Was de paprika verwijder de zaadlijsten en in kleine blokjes snijden.
- De veldsla wassen en laten uitlekken.
- Snijd de kernen uit de witlof, snijd de witlof in ringen, wassen en uit laten lekken.
- Was de kruiden, laat deze uitlekken, en snijd de kruiden fijn.
- Hak het ui fijn.
- Maak dressing van azijn,mosterd, olie roer de gehakte kruiden en ui erdoor.
- Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Vermeng de ingrediënten voorzichtig met de dressing.
- Serveren met eieren en tuinkers.