Tonijnsalade

Een recept voor een lekkere tonijnsalade met pasta, broccoli en sperziebonen. Dit is recept is uiterst gezond en bevat daarnaast veel vitamines en weinig calorieën. Het is een lactosevrij recept en past in veel diëten. De ingrediënten zijn in iedere supermarkt te vinden en het hoofdgerecht hieronder is voor 4 personen. In 15 minuten is de salade al gereed.

De salade is ook heerlijk als bijgerecht bij een barbecue of tijdens een picknick. Het recept is makkelijk en snel te bereiden. Bij het recept mag een lekker wijntje niet ontbreken. Een goed bijpassende wijn is de fruitige wijn Pinot Grigio. Deze wijn is bij vrijwel iedere supermarkt of slijter te koop. Het is een Italiaanse wijn die zich kenmerkt door de fruitige smaak.

Recept

Het recept is daarnaast ook nog eens goedkoop. Per persoon kost dit gerecht circa €2,50. Dat is uiterst goedkoop en vrijwel nergens is een dergelijk recept voor die prijs te verkrijgen. De salade is dan ook snel, eenvoudig en nog eens goedkoop te bereiden. Bovendien zit het gerecht boordevol vitamine. Onder meer door de aanwezigheid van broccoli en sperziebonen.

Wist je dat..?

Broccoli bekend staat als een groente dat kanker helpt voorkomen? Ondanks dat het krijgen van kanker natuurlijk van diverse factoren afhangt bevat broccoli een hoop antioxidanten en vitamine. Of het daadwerkelijk kanker helpt voorkomen is nooit bewezen, maar dat broccoli goed is voor het menselijk lichaam staat vast. Zo is 80 gram broccoli genoeg voor de dagelijkse behoefte vitamine C en vitamine K. Tevens bevat broccoli de vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B11, A en E. De vitamines C en E zijn de sterkste antioxidanten onder de vitamines en belangrijk voor het menselijk lichaam.

Tot slot helpt broccoli de huid mee om schade door verbranding te herstellen en is de groente goed voor de ogen. De van oorsprong Italiaanse groente is dan ook zeer gezond en zit vol met belangrijke vitamine.