Waarop letten als jij een vriezer gaat kopen?

Bier in vriezer

Al dat koken is heerlijk, maar dan moet je wel alles opeten of invriezen. Zonde om eten weg te gooien en daar is een goede vriezer essentieel. Maar waarop moet je letten als je een vriezer gaat kopen? Wij hebben de beste tips voor je verzameld om een goede geschikte vriezer te kopen om al je heerlijke gerechten in te kunnen bewaren.

Vergelijk altijd de prijs

Heb je een geschikte vriezer gevonden? Zorg dat je dan altijd de prijs vergelijkt, ook als je een goede vriezer aanbieding hebt gevonden. Dit wilt namelijk niet altijd zeggen dat de vriezer ook echt goedkoop is. Er worden nog steeds allerlei slimme trucjes door winkels uitgehaald. Zo verhogen ze vlak voor de aanbieding de prijs en halen daarna de korting eraf. Vervolgens betaal jij als consument de oude reguliere prijs, ook al lijkt het een koopje.


Vergelijk daarom altijd de prijs van je vriezer. Een vriezer kost makkelijk een paar honderd euro en door de goedkoopste te kopen, kan je makkelijk tientallen euro’s besparen.

Vriezer in schuur plaatsen?

Veel mensen vinden veel vriesruimte ideaal, maar willen geen grote vriezer in de keuken. De schuur of garage is dan een fijne plek om een vrieskist of andere grote vriezer neer te zetten. Maar nieuwe vriezers hebben als nadeel dat deze uitslaan, wanneer de buitentemperatuur lager is dan de temperatuur van de vriezer. Deze beveiliging komt door de vloeistof in de vriezer om zijn werk goed te kunnen doen. Daarom zijn vrijwel alle nieuwe vriezers niet geschikt waar de temperatuur behoorlijk kan dalen.

Nooit meer je vriezer ontdooien

Nieuwe vriezers zijn voorzien van de nieuwste technieken en daar is de no frost functie onze favoriet van. Je hoeft je vriezer namelijk nooit meer te ontdooien! In de vriezer zit namelijk een speciale techniek waardoor condensvorming niet meer mogelijk is. Als jij de deur open doet en er komt warme lucht bij de koude vriezer lucht, dan komen hier normaal condens uit voort. Door de no frost functie zorgt de vriezer dat deze condens niet overgaat in een ijslaag, waardoor jij nooit meer je vriezer hoeft te ontdooien! 

Voldoende opbergruimte en lades

Een goede vriezer heeft niet alleen veel inhoud, maar heeft vooral voldoende bruikbaar oppervlak. Hiermee bedoelen we een plek waar je makkelijk bij komt en alles netjes kan opruimen. Een vrieskist lijkt bijvoorbeeld lekker handig, maar hier moet je producten op elkaar stapelen. Als jij wat nodig hebt, ben je vervolgens lang aan het zoeken of kom je sommige producten pas weer na jaren tegen. Daarom zijn veel lades er handig in een vriezer. Hierdoor heb je direct het overzicht en kan je overal makkelijk bij.