Witlof in bladerdeeg

Altijd al witlof in bladerdeeg willen opdienen als aperitiefhapje of als bijgerecht bij je middagmaal? Probeer het dan nu eens op deze wijze klaar te maken het is echt een aanrader!

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 4 struikjes witlof
  • 4 sneetjes belegen kaas
  • 4 sneetjes ham

Bereiding van witlof in bladerdeeg:

  1. Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat dit ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 225°C.
  3. Ondertussen kan je een ei los kloppen en de witlof wassen.
  4. Zorg dan dat je rond elk struikje witlof een plakje kaas rolt en daarna een plakje ham. Leg dit daarna op een stukje bladerdeeg en vouw dit dicht. Zorg dat je de randen bevochtigd met wat water en dat je de randen goed aandrukt. Bestrijk deze daarna met de helft van het los geklopt ei.
  5. Neem nu een bakplaat en leg daar de witlof in bladerdeeg op en bestrijk deze nu nog eens met derest van het ei.
  6. Zet ze nu in de oven gedurende 30 minuten tot dat ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze daarna uit de oven en dien ze op.